Radyoloji

» Manyetik Rezonans (1,5 Tesla MR)
» MR Anjio
» Meme MR’ı
» Bilgisayarlı Tomografi ( 64×2 Multislice CT )
» Koroner Anjiyo Tomografi
» Koroner Kalsiyum Skorlama
» Dansitometri ( Kemik YoÄŸunluk Ölçümü)
» Konvensiyonel Radiology
» Portable Röntgen
» Mamografi
» Ultrasonografi ( Renkli Doppler )
» GiriÅŸimsel Radyoloji

 

BT ANJIYO

Kalp Krizine Engel Olmak Mümkün Mü?

Kalp damar hastalığı yönünden açık ÅŸikayetleri yada kuÅŸkulu bulguları bulunan hastalar için önerilen, ‘’klasik anjiyografi’’, yüksek duyarlılığına karşın, birçok hastanın çekindiÄŸi bir tetkik olarak bilinir.

Bunun yanı sıra, Multislice Tomografi ile, sadece serum takılarak, zahmetsiz bir ÅŸekilde kalp damarlarını görüntüleyen ‘’Koroner Anjiyo Tomografi’’ yöntemi alternatif bir tetkik olarak, kısa sürede tüm tıp dünyasında kabul görmüÅŸtür.

Bu yöntem kalbe giden bir katater olmadığı için ‘’Katetersiz Anjiyografi’’ olarak da adlandırılmaktadır.

Bir dönüÅŸ süresi 0,3 sn’de gerçekleÅŸtirilen Multislice Tomografi’de, Koroner Anjiyo Tomografi tetkiki yaklaşık 8 saniyede bitmektedir.

Kalp damarlarına ve ana atardamara (aort) yönelik hiç bir risk içermemesi nedeniyle, tıp otoritelerince ÅŸu durumlarda önerilmektedir.

1. Kalp damar hastalığı yönüyle risk grubunda bulunanlar (aile öyküsü, hipertansiyon, ÅŸeker hastalığı, yüksek kan yaÄŸları, obezite, sigara kullananlar vs.)

2. Büyük bir ameliyat öncesinde kalp damar hastalığını ekarte edebilmek için.

3. Tipik olmayan kalp aÄŸrısını (anjina) deÄŸerlendirmek için.

4. Stres testi (Eforlu EKG) açıklayıcı sonuç vermemiÅŸse.

5. Kardiyolojik Check-Up’larda en ileri tetkik yöntemi olarak.  

Hastanemizde bulunan ileri teknoloji ürünü 128 kesit Multislice Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazıyla yapılan Anjiyo Tomografi eÅŸliÄŸinde, ayrıca ‘’Koroner Arter Kalsiyum Skorlama’’ testi de yapılmaktadır. Bu test ile, kalp damarlarındaki kireçlenme miktarı ve buna baÄŸlı olarak gelecek yıllardaki ‘’ Koroner Arter Hastalığı’’ riskini de tespit etmek mümkün olmaktadır.