Başa Dön

Check-Up Merkezi

Check-up Nedir?

Toplumda sık görülen ve hayatı tehdit eden birçok hastalık, erken tespit edilebildiği takdirde başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Pek çok kişi herhangi bir hastalığı yada yakınması olmadığı zaman kendini sağlıklı kabul eder.Oysa, aynı kişiler bir hekim muayenesinden geçse, bazılarında bir yada birden fazla hastalık bulunabilir.Çünkü, sağlık ve hastalık kişilere,toplumlara, meslek gruplarına göre farklı biçimlerde anlaşılan kavramlardır.

Hastalıklar belirtileri ortaya çıkmadan önce yada belirtiler ortaya çıktıktan sonra ne kadar erken dönemde teşhis edilirse, tedavileri o derece başarılı olur. Erken tanı özellikle herhangi bir şikayeti olmayan kişilerde görülür.

Check-up; tepeden tırnağa bir sağlık kontrolü olup, sonucunda kişinin genel sağlığı hakkında bir rapor elde etmek amacıyla yapılır. Bununla beraber erken tespit edilen bir hastalıkların;

» Tedavi şansı daha fazla
» Tedavi süresi daha kısa
» Tedavi maliyeti daha kısa
» Tedavi – başarı oranı daha yüksek olup, en az bunlar kadar önemli olan kişiye verdiği sıkıntı daha azdır.

Tüm Dünyada ve ülkemizde hastalığa bağlı en sık ölüm nedenleri;

» Kalp ve dolaşım sistemleri hastalıkları (kalp yetmezliği,kalp krizi, vb.)
» Beyin içi kanamalar (stoke-inme)
» Solunum sistemi, akciğer hastalıkları (KOAH, zatürre, pnömoni, vb.)
» Kanser (akciğer, kalın bağırsak, karaciğer, pankreas vb.)
» Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus)
» Böbrek ve ürogenital sistem hastalıkları
» Karaciğer hastalıkları
» Enfeksiyon Hastalıkları oluşturmuştur.

Hastanemizdeki Check-up programının ayrıntıları bu gerçekler de göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Her sağlıklı bireyin yılda bir kez check up yaptırması son derece önemlidir.

 

Check-Up’a Gelmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Check-Up öncesinde aşağıdaki uyarılarımıza dikkat edilmesi, sonuçların doğruluğu açısından önem taşımaktadır:

» Randevu saatinizden 12 saat öncesine kadar aç kalmanız, hiçbir şey yememeniz, sudan başka bir şey içmemeniz, sigara ve kafein içeren gıdalar tüketmemeniz gereklidir.

» Check-Up’tan bir gün önce gaz yapıcı şeyler; çiğ sebze, baklagiller, meyve, sütlü gıdalar, gazlı içecekler tüketmeyiniz. Alkollü içecek içmeyiniz.

» Check-Up’a gelmeden 48 saat önce vitamin, bitkisel ilaç ve besin desteklerinizi kesiniz.

» Eğer Check-Up kapsamınızda Eforlu EKG testi varsa; spor kıyafet, spor ayakkabı, havlu ve yedek kıyafetinizi yanınızda getiriniz.

» Eğer Check-Up kapsamınızda Batın (Abdomen) ultrasonu varsa; aç olmanız ve mesanenizin dolu olması gerektiğinden, Check-Up danışmanlarımızın yönlendirmesi doğrultusunda su içmeye başlamanızı ve işlem yapılana kadar idrara çıkmamanızı öneriyoruz.

» Sabah aç olarak almanız gereken ilaçlarınız varsa kan testleriniz yapılmadan önce kullanmayın. Kronik hastalıklar nedeniyle (tansiyon, kolesterol gibi) kullanılan ilaçlarınızı testleriniz bittikten sonra almak üzere yanınızda getirmeyi unutmayın.

Check-Up programınızın özelliğine göre kontrol görüşmeleriniz aynı gün öğleden sonra tamamlanacak veya başka bir güne Check-Up danışmanımız tarafından organize edilecektir.

» Testleriniz ve muayeneleriniz arasındaki zamanı kısa tutmak üzere gerekli düzenlemeler yapılıyor olmakla beraber, yine de kaçınılmaz olarak bekleme süreniz olabilir.

 

Lütfen Belirtin!

Tansiyon, şeker ve başka kronik hastalıklarınız varsa Check-Up doktorunuza belirtiniz.

Hamileyseniz veya hamilelik olasılığınız varsa işlemlere başlamadan önce mutlaka doktorunuza belirtiniz.

Kullanmakta olduğunuz ilaçların adlarını ve dozajlarını beraberinizde getiriniz ve doktorunuza belirtiniz.

Varsa bir yıl önceki Check-Up sonucunuzu ve devam eden hastalıklarınız için izlemlerinizi lütfen beraberinizde getiriniz.



Bu Birimdeki Doktorlarımız