Anatolia Hospital Side`de İlk Obezite Cerrahisi
Online Hizmetler

Side Bölgesinde İlk Obezite Cerrahisi Anatolia Hospital Side&rsquode Gerçekleşti

 

Side bölgesinde ilk obezite cerrahisi Anatolia Hospital Side&rsquode Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır tarafından başarılı bir şekilde gerçekleşti.

 

Side bölgesinde obezite cerrahisi ameliyatının ilk kez Anatolia Hospital Side&rsquode yapıldığını belirten, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır, &ldquoTip 2 diyabet, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği sebebiyle ilaç kullanmakta olan 33 yaşındaki kadın hastamıza, tüp mide (mide küçültme) yöntemini başarılı bir şekilde uyguladık. Ameliyatta üst düzey kalitedeki cihaz ve medikal malzemeleri kullanarak tüp mide (mide küçültme) operasyonunu gerçekleştirdik. Tüp mide ameliyatı bütün dünyada en sık ve güvenle uygulanan obezite ameliyatıdır. Anestezi ve cerrahi ekibimiz operasyonu koordine bir şekilde yürüttü&rdquo dedi.

 

 

Tüp Mide Operasyon Hazırlık Süreci

Hastanın uzun süredir diyet yaptığını ancak kilo verme sorunu yaşadığını belirten Op. Dr. Halil Mert Bahadır, &ldquoBeden kitle indeksini 36 olarak ölçtük. Diyetisyenimiz eşliğinde yaptığımız görüşme sonrasında tüp mide ameliyatına karar verdik. Vücut tartı analizi, ayrıntılı kan tahlilleri, akciğer grafisi, kalp grafisi, karın ultrasonografisi, mide endoskopisi ve diğer branş hekimlerinin konsültasyonları sonrasında hazırlık sürecini tamamladık&rdquo sözleriyle tüp mide operasyonuna nasıl karar verdiklerini açıkladı.

 

 

Başarının Sırrı Deneyimli Kadro

Obezite ameliyatlarında kısa ve uzun dönemde başarı için en önemli faktöre değinen Op. Dr. Bahadır, Başarının sırrı deneyimli cerrahi ekip, kaliteli cerrahi malzeme kullanımı ve uzun süreli takiptir. Biz de Anatolia Hospital Side'de bu prensipler doğrultusunda, kendimizi bilimsel gelişmelerle sürekli güncelleyerek hizmet vermeye devam ediyoruz.

 

 

Operasyon Sonrası Süreç

Op. Dr. Bahadır, &ldquoOperasyon sonrası süreç hakkında hastamız, hastanede bir gece kaldı. Taburcu etmeden önce kontrollerini tekrar yaptık. Sonuçları çok iyi çıktı.  Diyetisyenimizin ameliyat sonrası beslenme tavsiyeleri hastamıza detaylı bir şekilde anlatıldı. Birlikte detaylı bir şekilde konuştuk.  Bundan sonraki süreçte düzenli aralıklarla ölçüm ve tahlillerin yapıldığı kontrollerimiz olacak. Hastamızla sürekli iletişim halinde olacağız&rdquo sözleriyle operasyon sonrası süreçle ilgili bilgileri aktardı. 

 

 


Diğer Haberler

15 Ocak 2024

Sporcularımız Sağlık Kontrolünden Geçti

Sağlık sponsorluğunu yürüttüğümüz Alanyaspor futbolcuları, Anatolia Hospital Alanya'da sağlık kontrollerinden geçti. Yeni sezon hazırlıklarına başlayan...

14 Mart 2024

14 Mart Tıp Bayramı 3. Resim Yarışması Sonuçları Açıklandı

“Beyaz Önlüklü Kahramanlar” temasıyla yola çıktığımız 14 Mart Tıp Bayramı 3. Resim Yarışması’nda ilk üçe girerek ödül almaya hak...

15 Ocak 2024

`Kadın Dostu İşletme`

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Antalya İl Eylem Planı kapsamında kadın girişimcilere destek veren ve istihdam sağlayan işverenlere...