Göz Hastalıkları
Makula (Sarı Nokta)
bu ağ tabakanın merkezinde 1.5 mm çapındaki bölgedir ve görme keskinliğinin büyük bir kısmını sağlar. Pek çok hastalık bu bölgedeki hassas hücrelerin görev yapmasını engelleyebilir.
Göz Kapağı ve Göz Yaşı Kanal Bozuklukları
Gözyaşı, göz kapaklarının iç kısmından başlayan ve burun yan duvarına komşu yerleşimli gözyaşı kesesinde sonlanan kanalcıklar ile gözyaşı kesesine taşınır. Bu kanalcıklar ender olarak bebeklik döneminde gelişmemiş olabilir.
Katarakt
Katarakt göz içinde bulunan lensin saydamlığını kaybedip bulanıklaşmasıdır. Bulanıklaşan lens dolayısıyla göz içerisine giren ışık miktarı azalacaktır. Bu nedenle buzlu cam arkasından bakıyor gibi görme keskinliğinde azalma olacaktır.
Glokom
Glokom (göz tansiyonu) ilerleyici bir görme siniri hastalığıdır. Glokomda, retina (görme tabakası) sinir hücrelerinde azalma, görme sinirinde solukluk ve çukurlaşma, görme fonksiyonlarında azalma ve görme alanında kayıp izlenir. Tedavi edilmeyen bireylerde, glokomun doğal seyri körlük ile sonuçlanır.
Çocukluk döneminde görmenin engellenmesi sonucu fonksiyonel görmenin kazanılamamasıdır.
Şeker Hastalığı
Uzun süre şeker hastalığında az veya çok görmede etkilenme mevcuttur. Uzun süre kan şekerinin yüksek seyretmesi durumunda gözün etkilenmesi şiddetlenir. Retinada yer alan damarların cidarında bozulmalar olur veya yeni damarlar gelişir.
Şaşılık
Her iki gözün paralelliğini kaybetmesi ve aynı yöne bakamamasıdır. Göz iç kenarlarında cilt katlantılarının bulunması veya gözlerin birbirine yakın veya uzak yerleşimde olması kayma varmış hissi uyandırabilir, buna yalancı şaşılık denir.
Augenkrankheiten Unsere Krankenhäuser mit der Fachabteilung ……….
Anatolia Hospital Antalya
Çaybaşı Mahallesi 1352 Sokak No:8 Muratpaşa / Antalya
Anatolia Hospital Aspendos
Orta Mahalle 14. Sokak No:6 07500 Eminceler / Serik / Antalya
Anatolia Hospital Alanya
Sugözü Mahallesi Stad Caddesi No:28/A Alanya/Antalya
Anatolia Hospital Lara
Güzeloba Mahallesi 2246 Sokak No:5 07230 Muratpaşa/Antalya